Безбедноста на прво место

Најдобриот пријател на човекот.

Ништо не е поважно од тоа да се има доволна безбедност. Затоа при конструкцијата на новата SEAT Arona прво мислевме на твојата безбедност. Наша најголема грижа е да те заштитиме.

Асистент за долги светла

Безбедност на која може да се потпрете.

Детектирајќи го сообраќајот што надоаѓа, оваа функција автоматски се префрла помеѓу долго и средно светло за да спречи заслепување и да ја зголеми безбедноста при возење ноќе.

Систем за препознавање на замор

Време за пауза?

Системот за детекција на замор, се активира со визуелни и звучни сигнали, кои се активни се додека не застанете. 

Адаптивен темпомат

Следете го сообраќајот

Ова е опција на системот Travel Assist, која автоматски ве држи на безбедно растојание од автомобилот напред, како и во рамките на ограничувањето на брзината.

Lane Assist

На вистинскиот пат.

Мултифункционалната камера открива ознаки на патот за да ве држи во вашата сообраќајна лента.

Воздушни перничиња

Инстантна заштита при удар.

Системот на воздушни перничиња ве покрива од секој агол.

Сакате да дознаете повеќе за Новата Seat Arona?