За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Годишен извештај
Менаџмент
Менаџмент

Преземи ја иднината.

Компанија за иднината.

Претседателите на Одборот на директори на SEAT, Dr. Ing. Herbert Diess и Luca de Meo ја претставија својата визија за иднината на мобилноста и улогата на SEAT во нејзиното обликување.

SEAT Board of Directors

Одбор на директори

Одборот на директори ќе го продолжат успешниот пат на SEAT. Основните теми остануваат поврзување, лесна мобилност - и заедничка заложба за подобра иднина.

Одбор на директори
На вонредниот состанок на акционерите на компанијата на 12 април 2018 година, оставките на Dr. Ing. Francisco Javier García Sanz и dr. Karlheinz Blessing беа прифатени од како членови на Одборот на директори; На овој состанок, Dr. Herbert Diess е назначен за нов член и претседател на одборот на директори, а Hiltrud Dorothea Werner е назначен за нов член на одборот на директори, секој со непосреден ефект.

Претседател

Dr. Herbert Diess

Членови на Надзорниот одбор
Dra. Ingrun-Ulla Bartölke
Dr. Oliver Blume
Luca de Meo
Bernd Osterloh
Dr. Stefan Piëch
Dr. Josep Piqué
Mark Philipp Porsche
Hiltrud Dorothea Werner

Секретар и правен советник
Luis Comas Martínez de Tejada

Одборот на директори
На состанокот на Одборот на директори на 28 февруари 2018 година, оставката на заменик-претседателот на секторот за Производство и логистика, Dr. Ing. Andreas Tostmann, стапува со сила од 31 јануари 2018 година, додека Christian Vollmer ја превзема позицијата и стапува на сила од 1 јули 2018 година. Исто така, со сила од 30 септември 2018 година, беше укината функцијата потпретседател за влада и институционални односи; Ramón Paredes се откажа од својата позиција како потпретседател на оваа област.

  1. Luca de Meo
 - Член
  2. Luis Comas Martínez de Tejada - Закон и добро владеење
  3. Wayne Anthony Griffiths - Продажба и маркетинг
  4. Holger Kintscher -
 - Финансии, ИТ и Организација
  5. Dr. Matthias Rabe - Истражување и развој
  6. Xavier Ros
 - Човечки ресурси
  7. Dr. Christian Vollmer - Производство и логистика
  8. Klaus Ziegler - Продажба