Новиот SEAT Leon.

Дизајн
LED светла по целата ширина
Дизајн
LED светла по целата ширина

Целосно нов дизајн на задните LED светла кои сега се протегаат по целата ширина на новиот Leon. 

Технологија
SEAT Digital Cockpit
Технологија
SEAT Digital Cockpit

Сите информации кои ви се потребни - од навигација до системи за помош и музика - сè во еден екран. 

Поврзување
SEAT CONNECT
Поврзување
SEAT CONNECT

Бидете постојано поврзани со вашето возило и со светот. Имајте постојано информации за статусот на вашето возило. 

Безбедност
Travel Assist
Безбедност
Travel Assist

Системите за помош на возачот комбинираат адаптивен темпомат со Lane Assist за вашето возило секогаш да биде во својата сообраќајна лента.

Виртуелна 3Д турнеја

Доживејте ја својата прва виртуелна 3D турнеја низ Барселона со новиот SEAT Leon.

Дизајн

Роден под сонцето.

Новиот SEAT Leon. Се одликува со храбриот дизајн. Повеќе простор. И целосно опремен со елегантни LED светла од еден крај до друг на задниот дел.

 

Дозволете вашите вистински бои да заблескаат.

Бои за надворешноста

Други
Desire-Red Metallic
Mystery-Blue Metallic
Magnet-Gray Metallic
Nevada-White Metallic
Night-Black Metallic
Candy-White
Emotion-Red
SEAT CONNECT

Секогаш на дофат.

Поповрзани од било кога претходно. SEAT CONNECT ви помага да управувате со вашето возило и ве поврзува со светот. Од возачкото седиште или од било каде што сте вие и вашиот паметен телефон.

SEAT Leon e-Hybrid

Разденување на едно ново утро.

Ново електрично искуство. Продолжете да уживате во моќноста на возење со мотор со ниска емисија на штетни гасови. SEAT Leon e-Hybrid.

Безбедност

Патувајте сигурно. Патувајте и блескајте.

Асистенција при менување на лента и работа на патот

Избегнете го неочекуваното со тоа што ќе бидете предупредувани за сите препреки пред вас, како и сите информации за патот додека возите.

Детектирање на слепа точка

Менувајте ги лентите од коловозот брзо и безбедно. Системот за детектирање на слепа точка ви помага при детектирање на било какви пречки во вашиот слеп агол до 70 метри во опсег.

Детекција на замор

Долгите патувања знаат да бидат заморни. Оваа функција детектира недостиг на концентрација, невообичаено возење и ве предупредува да запрете со возење.

Дознај повеќе за новиот Seat Leon?