За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Историја
Историја

Посветени на минатото, целиме кон иднината.

На патот од првиот шпански производител на автомобили до еден од најзначајните производители на автомобили во светот, постигнавме многу. И сакаме уште повеќе.

1950 година

Седиштето е основано - и ја движи целата нација. На почетокот со 10.000 возила годишно. Со легендарната SEAT 600, нова ѕвезда на автомобилското небо.

1960 година

Време на тргнување. SEAT 850 поставува нови стандарди. Меѓународната побарувачка го зголемува производството на 1 милион возила.

1970 година

Иновација која е пред своето време. Производството достигнува 3 милиони возила, инаугуриран е најсовремениот технички центар Марторел.

1980 година

Иднината е сега. Ibiza го обликува пазарот за мали автомобили како никој друг, а SEAT станува дел од семејството на Volkswagen.

1990 година

Volkswagen отвора нови можности за иднината. Фабриката Марторел ги отвара своите врати и им овозможува да ја надминат бројката од 10 милиони возила марка.

2000 година

Ние прославуваме 50 години раст и успех благодарејќи на иновациите како што е SEAT Leon и услугите ориентирани кон клиентите.

2010 година

Нови перспективи создаваат нови врски. Ние го воведуваме Mii и го прошируваме разновидното семејство на Leon модели. Поголемо. Подобро. Побрзо.