Ние користиме cookies за да го направиме вашето искуство на нашиот вебсајт подобро.
Продолжи
Технологија

Smart Tech

Да го одржувате Вашиот активен живот полагање имате секаков вид на технологија, за сè беспрекорно да се одвива. Новиот SEAT Leon е опремен со најиновативните новитети, за да можете да уживате во секој момент.

Опрема

Индуктивен полнач

Секогаш да се има резервен план можеби веќе премина во навика, но во новиот SEAT Leon можете да се опуштите. Кога батеријата на Вашиот телефон ќе се испразни, тука е безжичниот полнач. Станува и уште подобро: помалку кабли, помалку предмети на патот.

Комфор & Техника

Седнете и опуштете се

Сензор за дожд и светло

Сензорот за дожд детектира кога врне дожд и автоматски ги вклучува бришачите, навистина едноставно! А со помош на сензорот за светло, Вашиот нов SEAT Leon утврдува кое поставување е потребно за Вашите фарови.

Keyless entry

Немате слободна рака? Типична ситуација. Со системот без клуч KESSY Вашиот нов SEAT Leon можете да го отклучувате и заклучувате, без да го извадите клучот од чантата.

Во хармонија со мојот ритам

Возило, кое го разбира Вашиот ритам. SEAT Leon секогаш е расположен да Ви посака добредојде, копчето за стартување светнува кога ќе се приближите до автомобилот со клучот во рака.

Seat возен профил

Работите не се одвиваат секогаш онака како што посакувате: животот е крајно непредвидлив. Во Вашето возило сепак имате контрола над сè. Изберете меѓу возните профили Normal, Sport, Eco и Individual, за да се осигурате дека и кога возите работите ќе се одвиваат според Вашите желби.

Камера за помош при возење

Дополнителен пар очи

Кој возач не би посакал да има очи и на тилот. Сега, новиот SEAT Leon го има второто најдобро решение во форма на камера за помош при возење наназад. Таа се грижи да не Ви избега ништо што се случува зад Вас.

Дознај повеќе за новиот Seat Leon 5D?