Технологија

Clever.

Без стрес. Чисто задоволство. Благодарение на најновата технологија, новата SEAT Ateca нуди апсолутна тишина при возењето. На тој начин, уште повеќе ќе уживаш во возењето.

Безжично поврзани

Безжична технологија.

Управувај со твојот паметен телефон преку дисплејот на Infotainment - безжично со Full Link технологијата. Полни го твојот телефон при секое возење - без ниеден кабел.

Говорно управување

Hola Hola.

Удобно. Директно. Едноставно. Кажи и на твојата SEAT Ateca каде сакаш да одиш. Избери ја твојата омилена музика, воспоставувај повици и пишувај кратки пораки - сето тоа со говорно управување. Активирај го интелигентниот систем за помош на возачот со притиснување копче или едноставно со едно «Hola, hola».

Дигитален кокпит

Централа за управување.

И ти во него. Дигиталниот кокпит на SEAT со дисплеј од 10.25" сега е поделен на три дела. За поедноставно користење и поголема прегледност. За да можеш твоето внимание целосно да го посветиш на патот.

Подобрен изглед
Целосни LED

Стилска елеганција.

И безбедноста може да изгледа убаво. Динамичните трепкачи позади овозможуваат класичен изглед.

Навигациски систем од 9.2“

Пронајди го вистинскиот пат.

Поголемиот екран од 9.2" со неговата дијагонална поставеност нуди уште поголема прегледност. Поврзи се безжично со твојот паметен телефон и меморирај ги творите поставувања.

Сакаш да дознаеш повеќе за новата SEAT Ateca?

Потрошувачка на гориво 5,4 - 8,9 l/100 km. Емисии на CO₂ 141 - 201 g/km. Состојба 10.2020.