Безбедност

Животот е премногу краток за да се грижите.

Опуштете се. Новата SEAT Ibiza ви нуди вам и на вашите најмили безбедност. Со ова добро чувство можете да се опуштите и да се сконцентрирате на важните нешта. Како на пример, повеќе да се забавувате.

SEAT асистент за долги светла

Затемнете го светлото.

Возете ноќе со вклучено долго светло? Новата SEAT Ibiza го препознава сообраќајот од спротивната страна и автоматски се префрла од долго на средно светло.

Фокусирани, безбедни и будни.

Детекција на замор

Кога вашите реакции ќе попуштат, ќе добиете аудио и визуелно предупредување, потсетувајќи дека е време да се одморите од патот.

Адаптивен темпомат

останете на патот

Возете опуштено. Како дел од Travel Assist, Адаптивниот темпомат ACC обезбедува безбедно растојание со автоматско прилагодување на брзината додека возите.

Систем за Одржување на коловозна лента

Останете во насоката

Lane Keeping Assist ви помага да останете во вашата лента. Ако треба да се оддалечите, ќе бидете информирани за да можете да го поправите претекнувањето.

воздушни перничиња

Сигурни и безбедни

Новиот систем на воздушни перничиња на SEAT Ibiza нуди заштита и безбедност на која можете да се потпрете.

*Системите за помош се електронски дополнителни уреди во моторните возила за помош на возачот во одредени возни ситуации. Овие системи се сепак зависни од границите на физиката и од системски условените граници и не го исклучуваат возачот од одговорноста за возењето на своето возило. Ве молиме (пред првото возење) информирајте се во вашето упатство за употреба до кое ниво системите за помош можат да ве поддржат.