Новата SEAT Arona

Новата SEAT Arona го освежува сегментот со поцврст изглед и револуционерен ентериер

17.11.2021

Од претставувањето во 2017 година, SEAT Arona беше успешен модел, произведувајќи близу 400.000 возила и е поставен како клучен столб во понудата на брендот. Сега, новата SEAT Arona е подготвена да го продолжи успехот на овој модел во време кога пазарот на SUV возила уште повеќе се шири.

Посилниот, поцврстиот, сигурниот и побезбедниот став и изглед е само почеток; кабината на урбаниот SUV е комплетно трансформирана додека новите нивоа на поврзување и системи за помош на возачот ја прават новата SEAT Arona уште покомплетен пакет.

Во сè повеќе дигитализиран свет, SEAT Arona е подготвена да ги внесе поврзаните животи на клиентите во кабината, на целосно интуитивен начин, додавајќи огромен опсег на функционалност, а во комбинација со револуцијата во дизајнот на внатрешноста, внесува зголемено чувство за квалитет, како и просторност благодарение на новиот, ревидиран дизајнерски јазик.

Додадете ја на ова употребата на технологија за осветлување со што се дополнува амбиентот во кабината и вклучувањето на најновите системи за прикажување на информации, се добива јасно чувство за карактер на автомобилот.

Нагласен дизајн

Надворешниот дизајн на SEAT Arona еволуира за да го подобри карактерот и да додаде нов пресврт во личноста на урбаниот SUV: обновената естетика додава нова робусност, поголема перцепција за безбедност и надворешен карактер. Интегрирање на 100% LED технологија на предните светла како стандард, нуди подобра видливост со помала потрошувачка на енергија.

Новата SEAT Arona добива посилен изглед; освежен лик со новодизајниран преден браник вклучувајќи нови светла за магла - нагласувајќи го моќниот изглед, нов заден спојлер и дифузер го истакнуваат спортското чувство, додека изборот на нови дизајни на алуминиумски тркала и името на моделот со рачно испишан фонт на задниот дел заедно со новото лого на SEAT во двобојна хромирана завршница го заокружуваат освежениот изглед.

Револуционерна внатрешност

Во внатрешноста, дизајнерската револуција генерира ново чувство во кабината. Целосно нова мека контролна табла со поголем (за 20%), лебдечки централен инфозабавен систем - сега сместен во покачена положба за подобрување на ергономијата - како и новиот, ергономски мултифункционален волан во Nappa го истакнуваат новиот дизајнерски јазик во внатрешноста со што се заживува кабината додавајќи нов слој на нејзиниот карактер. Тој карактер е дополнително зајакнат со употреба на технологија за осветлување на новодизајнираните отвори за климатизирање.

Поврзани со модерниот живот

SEAT Arona е целосно вмрежана со in-car и out-car конективност: вклучува систем за безжична, целосна врска што ги внесува Android Auto и CarPlay во кабината; поврзувањето надвор од автомобилот е подобрено со SEAT CONNECT. Корисниците можат да комуницираат со новиот инфозабавен систем од 9,2 инчи користејќи природен говор преку искажување на фразата "Hola Hola".

Врвна безбедност

Новите системи за помош на возачот, како што е Travel Assist, обезбедуваат полуавтоматско возење низ целиот опсег на брзината. Lane Assist системот, заедно со Side Assist, Traffic Sign Recognition и системот за регулирање на светата High Beam Assist, новата Arona e опременa со најновите технологии во поглед на безбедносните системи. Без да се изостави Park Assist системот, кој автоматски го паркира автомобилот без напор.

Создадена во Барселона

Освежениот SEAT Arona е 100% создаден во Барселона: дизајниран, развиен и произведен во Барселона во капацитетите на производниот погон во Марторел.

Погледнете ја новата Arona во вашиот најблизок салон на SEAT.