За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња

Зимско тестирање – Инженерите на SEAT на Арктикот

07.12.2018

- Секоја година 150 техничари и инженери се упатуваат кон шведската Лапонија за да извршат близу 60 тестови и да поминат 30.000 км

- Клучот за работа на -25 степени е страста за автомобилите

-Седум наутро во локација во близина на Арктичкиот круг. Гонзало Гименез, шеф на системот за сопирачки и активни сигурносни системи во SEAT, ја проверува временската прогноза со надеж дека денот ќе биде сончев, барем кога надворешната температура ќе изнесува - 25 степени. Секоја година, до 90 возила одат на битка против снег, мраз и екстремни температури. Целта е да се гарантира дека сите системи функционираат правилно пред купувачите да ги поседуваат своите возила.