За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Историја
1960
Една деценија промени

1960 година

Време на тргнување. SEAT 850 поставува нови стандарди. Меѓународната побарувачка го зголемува производството на 1 милион возила.

1963

Врвниот модел SEAT 1500 ги заменува 1400 во сегментот од повисоката класа. Времињата се менуваат - и одиме со нив.

1964

Инаугурацијата на нашето ново седиште во Мадрид е непогрешлив знак дека можеме да продолжиме: нагоре и напред.

1965

SEAT е подготвен за нови пазари. Првиот извоз во мали количини оди во Колумбија.

1966

Просторната SEAT 850 е лансирана. Повеќе удобност. Поголем мотор. Како 5-вратен седан, спортско купе и кабриолет.

1968

Чист пат за SEAT 124, иновативниот голем седан. На крајот на импресивната деценија, SEAT произведе повеќе од 1 милион возила.