За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Историја
1980
SEAT станува спортски

1980 година

Иднината е сега. Ibiza го обликува пазарот за мали автомобили, а SEAT станува дел од семејството на Volkswagen.

1980

Практичниот и достапен во многу бои SEAT Panda е на пат да стане најинтересното комерцијално возило во Шпанија и влегува во својата нова генерација.

1982

SEAT соработува со Volkswagen. Спортскиот братучед на SEAT Fura, Fura Crono, ја основаше тркачката серија Copa Fura.

1983

SEAT Ronda е првиот официјален извозен автомобил на компанијата. Panda на SEAT ќе биде дополнително развиена во SEAT Marbella со цел да се запознаат младите целни групи.

1984

Започната е харизматичната SEAT Ibiza. Во комбинација на италијански дизајн, германски инженеринг и шпански темперамент. Модерна револуција.

1985

SEAT Malaga излегува од производната линија. Семејната лимузина ја заокружува програмата на SEAT кон крајот на 1980-тите. Основан е SEAT Sport.

1986

Volkswagen превзема повеќе од 75% од SEAT. И двете компании се обединети со цел комбинирање на свежо размислување со најсовремен дизајн.

1989

Поставување на камен-темелник за фабриката Марторел, нашето ново седиште и тинк-тенк во Барселона.