За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Историја
1970
Високи цели

1970 година

Иновација која е пред своето време. Производството достигнува 3 милиони возила, инаугуриран е најсовремениот технички центар Марторел.

1973

Седанот SEAT 132, SEAT 1430 и специјалниот модел SEAT 1600 се лансирани. Церемонија за новиот технолошки центар.

1974

SEAT го слави производството на своето два-милионско возило и го проширува својот капацитет со отворање на погон во Памплона.

1975

SEAT 1200 Sport Coupe е првиот белег на нашиот Центар за истражување и развој, новиот технички центар Марторел.

1976

Неограничен раст. По лансирањето на SEAT 128, поставуваме нова пресвртница со производство на три-милионитиот автомобил.

1979

SEAT Ritmo ја поставува следната деценија на дизајнот како прв модел во својата класа. Поддршката доаѓа од новата фабрика во El Prat de Llobregat.