За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Историја
1950
Шпанија добива мобилност

1950 година

Седиштето е основано - и се движи нација. На почетокот со 10.000 возила годишно. Со легендарната SEAT 600, нова ѕвезда на автомобилското небо.

1950

Sociedad Española de Automóviles de Turismo, S.A. - накусо: SEAT - е основана. Наведената цел: поголема мобилност за цела Шпанија.

1953

Првата фабрика на SEAT ги отвора своите врати во Zona Franca во Барселона. 925 вработени. Еден модел: SEAT 1400.

1956

Раст: 10.000 автомобили произведени за една година поставија нов стандард.

1957

SEAT 600 обезбедува свежина. Станува симбол на мобилност и слобода во Шпанија.