За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Информации и Преземања
Совети за патување
Совети за патување

Со автомобил на одмор

Меѓу Австријците, за патување на одмор автомобилот сè уште е високо рангиран меѓу најдобрите превозни средства. Не е чудо, едноставно спакувајте се, земете ги децата и отпатувајте во Италија, Хрватска или други омилени дестинации. Ако отпатувате со автомобилот, Ви препорачуваме самостојно да направите кратка проверка, за без стрес да можете да пристигнете на дестинацијата за одмор. На крај, сепак одморот треба да биде за релаксација.

Совети за патување

ПРИТИСОК ВО ГУМИТЕ
Кога одите на одмор најмногу го товарите автомобилот. Затоа секогаш проверувајте го притисокот во гумите и прилагодувајте го на товарот. Точниот притисок во гумите ќе го најдете во упатството за употреба или на внатрешната страна на капакот на резервоарот. Освен тоа проверувајте го и профилот на гумите и резервното тркало (доколку го има).

ТЕЧНОСТИ
Проверете го нивото на масло и дополнете го уредот за миење на стаклата.

ПРЕДУПРЕДУВАЧКИ ЕЛЕЦИ
Во возилото треба да има предупредувачки појаси колку што има патници.

БРОЈ ЗА ИТЕН ПОВИК
Во Македонија: 112

ПРАВИЛНО ПАКУВАЊЕ
Тешките делови од багажот сместувајте ги надолу, не преоптоварувајте го автомобилот и носачот за багаж.