Ние користиме cookies за да го направиме вашето искуство на нашиот вебсајт подобро.
Продолжи

Пристигна новиот бренд на SEAT

CUPRA: Пристигна новиот бренд на SEAT

02.23.2018

На 22 февруари 2018 година, SEAT го објави лансирањето на CUPRA, нов спортски автомобил со сопствен идентитет. Најавата беше направена за време на ексклузивен настан на посебна локација во Терамара. Новиот бренд ја искористи оваа прилика за да го открие својот прв модел, CUPRA Ateca SUV

CUPRA отсекогаш бил крајниот израз на спортските амбиции на SEAT. Денес, конечно, стои како самиот ентитет. Едноставно кажано, тоа е нов бренд создаден за да се развијат модели во синергија со SEAT.

 " Целиот проект се појави како сон на група луѓе кои бараат начин да освојат нова група љубители на автомобили "

CUPRA се залага за единственост, софистицираност и перформанси. Тоа е бренд за оние кои решаваат да го доживеат животот според сопствени услови. За оние кои треба да креираат свој пат. Како што рече Лука де Мео 

Новото лого на спортски автомобил ги обединува различните елементи од различни светски страсти, начин на живот и трки, што го прави динамичен и свеж дизајн, кој е непогрешливо CUPRA. Логото е симбол на новиот бренд кој ја носи иднината на возачите денес, нуди современа визија за технологија, стил и функционалност, сите во еден елегантен спортски автомобил . 

Во однос на структурата, CUPRA ќе биде дел од SEAT на ист начин како и другите компании во целост, како што е SEAT Metropolis: Lab Barcelona. Преку овој аранжман, планот е да се диверзифицира бизнисот и да се развијат успешни нови модели со цел да се зајакне компанијата како целина. Покрај тоа, новата компанија ќе ја превземе целата мотоспорт и тркачка дивизија , област која до сега беше управувана од SEAT Sport .

Роден и изграден со силни партнерства

За да ја пренесе својата заложба за страст, висококвалитетна индивидуализација, CUPRA соработува со мали студија и работилници, како што се LGR, TRAKATAN и FABIKE за развој на ексклузивни и ограничени изданија. Новата компанија за автомобили исто така соработува со DAINESE, NINCO и други брендови за поддршка и споделување на својата страст за трки, технологија и иновации .

CUPRA, трки и идни проекти

CUPRA TCR ќе биде првиот тркачки автомобил на брендот. Официјално ќе се натпреварува во серијата TCR во сезоната 2018. 

Освен тоа, брендот изврши проектирани вежби на CUPRA Ibiza и CUPRA Arona. Ова помогна да се покаже потенцијалот на овој возбудлив свет. Во овој момент, новите модели не се потврдени како дел од понудата. 

Дознајте повеќе за CUPRA на новата официјална веб страна

www.cupraofficial.com