Ние користиме cookies за да го направиме вашето искуство на нашиот вебсајт подобро.
Продолжи
ПОТЕКЛО

ПРИКАЗНИТЕ СТАНУВААТ ИСТОРИЈА

Нашата историја започна пред повеќе од 60 години - од тогаш историјата на нашата компанија континуирано се развива: со милиони доживувања во секое поединечно возило, кое го конструираме.

SEAT 600

НАЦИЈА ВО ДВИЖЕЊЕ

SEAT 600 во 1957 година ја промени не само индустријата туку и луѓето во Шпанија: наеднаш целата земја беше во движење и исполнета со страст за автомобилите. И денес, некои од овие ислужени херои се во акција.

ХАНГАР A -122

СИ БЕШЕ ЕДНАШ...

Во нашата шпанска татковина постои едно тајно место со скриени богатства: Хангарот А-122. Во големата збирка на историски SEAT раритети и концепт возила, секое возило има своја сопствена приказна.

SEAT 1400

НАЈПРВИОТ SEAT

SEAT 1400 на слики.

Во 1953 година првиот SEAT го здогледа светлото на денот: големата, луксузна лимузина SEAT 1400. Со нејзиниот совршен дизајн таа брзо стана икона на нејзиното време.

SEAT IBIZA

РАЃАЊЕТО НА ЕДНА ЛЕГЕНДА

Со првата генерација на SEAT Ibiza нашите инженери во 1984 година направија голем чекор - и ја етаблираа марката на меѓународно ниво. Со повеќе од 5 милиони продадени возила тоа е едно од најдобрите возила на SEAT.