Ние користиме cookies за да го направиме вашето искуство на нашиот вебсајт подобро.
Продолжи
Совети за патување

СО АВТОМОБИЛОТ НА ОДМОР

Меѓу Австријците, за патување на одмор автомобилот сè уште е високо рангиран меѓу најдобрите превозни средства. Не е чудо, едноставно спакувајте се, земете ги децата и отпатувајте во Италија, Хрватска или други омилени дестинации. Ако отпатувате со автомобилот, Ви препорачуваме самостојно да направите кратка проверка, за без стрес да можете да пристигнете на дестинацијата за одмор. На крај, сепак одморот треба да биде за релаксација.

БЕЗ СТРЕС ДО ДЕСТИНАЦИЈАТА ЗА ОДМОР

ПРИТИСОК ВО ГУМИТЕ
Кога одите на одмор најмногу го товарите автомобилот. Затоа секогаш проверувајте го притисокот во гумите и прилагодувајте го на товарот. Точниот притисок во гумите ќе го најдете во упатството за употреба или на внатрешната страна на капакот на резервоарот. Освен тоа проверувајте го и профилот на гумите и резервното тркало (доколку го има).

 

ТЕЧНОСТИ
Проверете го нивото на масло и дополнете го уредот за миење на стаклата.

 

ПРЕДУПРЕДУВАЧКИ ЕЛЕЦИ
Во возилото треба да има предупредувачки појаси колку што има патници.

 

БРОЈ ЗА ИТЕН ПОВИК
Во Австрија: 0810/100 933. Од странство: 0043/1/25119 19437

 

ПРАВИЛНО ПАКУВАЊЕ
Тешките делови од багажот сместувајте ги надолу, не преоптоварувајте го автомобилот и носачот за багаж.

СЕРВИС ЗА МОБИЛНОСТ НА SEAT

БРЗА И КОМПЕТЕНТНА ПОМОШ

РЕДОТ НА СООБРАЌАЈОТ ВО ЗЕМЈАТА КАДЕ ПАТУВАТЕ
Други земји, други обичаи. Пред да патувате информирајте се за тамошните закони. Во повеќето земји важи налепницата за патарина, зелената карта за патарина секогаш треба да се носи во странство и на повеќето места дури треба да се носат задолжителни заменски сијалички во возилото. Заменските сијалички се разбира во секое време можете да ги добиете во сервисна работилница на SEAT.

 

СЕРВИС ЗА МОБИЛНОСТ НА SEAT
Освен тоа не заборавајте го бројот за итен повик за сервисот за мобилност на SEAT. Во случај дефект или незгода во странство ќе Ви се организира брза и компетентна помош. Најдобро е секогаш со Вас да ја носите брошурата за сервисот за мобилност.