Ние користиме cookies за да го направиме вашето искуство на нашиот вебсајт подобро.
Продолжи
ПРЕЗЕМАЊА ЗА СЕРВИС

SEAT ЛИСТОВИ ЗА АПЛИКАЦИЈА

SEAT ЛИСТОВИ ЗА АПЛИКАЦИЈА

БРЗА ПОМОШ, КОГА СЕКОЈА МИНУТА Е ВАЖНА.

Важно за Вас: информациите кои се содржат во листовите за апликација не се одредени за клиенти или за работилници и дилери. Како клиент на SEAТ, ќе најдете информации за сите функции, безбедносни напомени како и безбедност на патниците во прирачникот за Вашиот SEAT. Сертифицираните работилници на SEAT ги добиваат сите информации за поправка преку изворите за набавка.

 

 

ICE: Број на мобилен телефон во случај нешто да тргне наопаку

Денес скоро секој има со него мобилен телефон. Во случај нешто да тргне наопаку, со него веднаш може теоретски да се информираат соодветни лица од страна на спасувачите. Но сепак кој од многуте меморирани броеви води до соодветните лица, кои веднаш треба да се информираат? Идејата: меморирајте го лицето кое треба да се извести, под интернационално познатата скратена форма ICE (= In Case of Emergency, тоа значи.: во итен случај) во адресарот на Вашиот мобилен телефон. Во Германија можете да ја користите и скратената форма "IN" (=во итен случај)

ПРЕЗЕМАЊА

ЛИСТОВИ СО ПОДАТОЦИ СПОРЕД МОДЕЛ

Лист со податоци за спасување Mii
Mii 3-Türer (ab 2012)
Mii 3-Türer Ecofuel (ab 2012)
Mii 5-Türer (ab 2012)
Mii 5-Türer Ecofuel (ab 2012)

 

Лист со податоци за спасување Arosa
Arosa (1997-2000)
Mii 3-Türer Ecofuel (ab 2012)

 

Лист со податоци за спасување Ibiza
Ibiza 3-Türer (1993-1999)
Ibiza 3-Türer (1999-2002)
Ibiza 3-Türer (2002-2009)
Ibiza 3-Türer (2009-2015)
Ibiza 3-Türer mit Batterie im Kofferraum (ab 2009)
Ibiza 3-Türer BiFuel (ab 2012)
Ibiza 3-Türer (2016)
Ibiza 5-Türer (1993-1999)
Ibiza 5-Türer (1999-2002)
Ibiza 5-Türer (2002-2009)
Ibiza 5-Türer (ab 2009-2015)
Ibiza 5-Türer (ab 2016)
Ibiza 5-Türer mit Batterie im Kofferraum (ab 2009)
Ibiza 5-Türer BiFuel (ab 2012)
Ibiza ST Kombi (2011-2015)
Ibiza ST Kombi (2016)

 

Лист со податоци за спасување Leon
Leon (1999-2006)
Leon (2006-2013)
Leon BiFuel (ab 2009)
Leon SC (ab 2013)
Leon (ab 2013)
Leon TGI (ab 2013)
Leon ST (ab 2014)
Leon ST TGI (ab 2014)
Leon X-PERIENCE (ab 2014)

 

Лист со податоци за спасување Altea
/ Altea (ab 2004)
Altea BiFuel (ab 2009)
Altea XL (ab 2007)
Altea XL BiFuel (ab 2009)

 

Лист со податоци за спасување Toledo
Toledo (1999-2004)
Toledo (2005-2009)
Toledo (ab 2013)
Toledo mit Batterie im Kofferraum (ab 2013)

 

Лист со податоци за спасување Alhambra
Alhambra (ab 2011)
Alhambra (2001-2010)
Alhambra (ab 2016)

 

Лист со податоци за спасување Exeo
Exeo (ab 2009)
Exeo ST (ab 2010)

 

Лист со податоци за спасување Cordoba
Cordoba (2003-2009)