За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Безбедност

Животот е премногу краток за да се грижите.

Опуштете се. Новата SEAT Ibiza ви нуди вам и на вашите најмили безбедност. Со ова добро чувство можете да се опуштите и да се сконцентрирате на важните нешта. Како на пример, повеќе да се забавувате.

Воздушни перничиња

Вдишете.

Доколку се случи најлошото, интелигентната контрола на воздушните перничиња на новата SEAT Ibiza реагира соодветно на ситуацијата. Возачот и совозачот се заштитени со предните и страничните воздушни перничиња.

Безбедни на пат*.

Ние ви помагаме.

ACC ја контролира брзината во зависност од сообраќајот, Frontassistent запира во итен случај, а системот за препознавање умор ви укажува на тоа кога треба да направите пауза. Што и да се случува на патот, ние сме тука за вас.

Погледнете ги функциите
Електронска контрола на стабилноста (ESC)*

Едноставното е едноставно.

Новата генерација на електронската контрола на стабилноста (ESC) функционира исто онака како што е ветено. Лизгавата подлога и зимските возни услови ESC во вашата нова Ibiza ги совладува без проблеми.

Систем за помош при поаѓање по нагорнини*

Небото е границата.

Со вашата нова SEAT Ibiza на ридовите во градот. Поаѓајте без проблеми со системот за помош при поаѓање на нагорнини, без да мора да ја користите рачната сопирачка. За да можете и понатаму да откривате нови предели.

Така функционира тоа.
Систем за контрола на притисок во гуми*

Сакате да возите по ваш вкус?

Додадете гас. Вашата SEAT Ibiza ќе го издржи тоа. Системот за контрола на притисок во гумите ја задржува прегледноста за да можете да возите со самодоверба.

Дознај повеќе за Новата SEAT Ibiza?

*Системите за помош се електронски дополнителни уреди во моторните возила за помош на возачот во одредени возни ситуации. Овие системи се сепак зависни од границите на физиката и од системски условените граници и не го исклучуваат возачот од одговорноста за возењето на своето возило. Ве молиме (пред првото возење) информирајте се во вашето упатство за употреба до кое ниво системите за помош можат да ве поддржат.