ДЕТАЛИ НА ИЗДАВАЊЕ & ПРАВНИ РАБОТИ

ДЕТАЛИ НА ИЗДАВАЊЕ

Порше Македонија ДООЕЛ
Генерален увозник за SEAT
ПОРШЕ МАКЕДОНИЈА
VW, Škoda, Audi, SEAT, VW Комерцијални возила, Импортер Бр. 430
Porsche Импортер Бр. 560
Бул. Босна и Херцеговина 4
1000 Скопје
МАКЕДОНИЈА

тел: 02 2626-266 / 02 2603-770 / 2603-771
факс: 02 2603-800 
e-mail: office(kwfat)porsche.com(kwfdot)mk
e-mail: sales(kwfat)porsche.com(kwfdot)mk
Веб www.seatmacedonia.mk

Предмет на претпријатието: дистрибуција на автомобили/трговија на големо.

Програмата вклучително со сите нејзини делови како и податоци и слики е заштитена со авторски права. Секое користење надвор од тесните граници на законот за авторски права без одобрение е недозволено и казниво. Тоа важи особено за копирање, преведување, микро снимање и обработка во електронски системи.

Користењето на сликите е дозволено само за лични цели. SEAT S.A. е сопственик на голем број на внесени марки (брендирани ознаки). Особено заштитени се марките SEAT, Alhambra, Alhambra4, Toledo, Leon, Leon4, Cordoba Vario, Cordoba, Ibiza, Altea, Altea XL, Altea Freetrack, Arosa, Ateca, Inca, Stella, Signo, Sport, Top Sport, FR, CupraR, TDI, SDI, PD.

 

 

Фактот дека некоја марка не се содржи во листата и/или не е означена во текст како марка (брендирана ознака), не може да се интерпретира дека оваа марка не е внесена марка (брендирана ознака) и/или дека оваа марка би можела да се користи без претходно писмено одобрение од SEAT Македонија.

ЛИНКОВИ / СОГЛАСНОСТ ЗА ЛИНКОВИ

1. Оваа интернет страница се води од концерн на Porsche на претпријатието на кое припаѓа

("Porsche") и ја опфаќа почетната страница (првата страница) и сите вообичаени интернет страници на оваа интернет страница.

 

2. Porsche го отпоздравува и дозволува креирањето на законски поврзувања односно линкови со домашната страница и сите вообичаени интернет страници на оваа интернет страница. Секој линк мора да содржи јасно и недвосмислено упатување на интернет страницата на Porsche; особено секоја содржина на интернет страницата на Porsche мора да биде точно дадена.

 

 

3. Креирањето на линкови за поединечни потстраници на интернет страницата на Porsche без податоци на јасно означување на потеклото (Deep-Link) е строго забрането.

 

4. Porsche го задржува правото, линкови за одредени личности, претпријатија, здруженија, групи на личности и/или групи на претпријатија или одредени интернет содржин, интернет страници или делови од интернет страници и во врска со нив да ги забрани без наведување на причини.

 

5. Креирањето на директни или индиректни ликови до интернет страницата на Porsche, краток преглед со информации, интернет содржини, интернет страници или на дел од интернет страниците кои претставуваат правно недозволени, неморални, политички радикални, дискриминирачки, криминални, навредливи содржини не е дозволено во никој случај. Porsche се дистанцира од содржините од таков вид на засегнатите интернет страници, вклучувајќи ги и потстраниците.

 

6. Porscheне презема одговорност за оштетувања или недостатоци, без разлика од кој вид и правна основа кои се повикуваат со линковите, кои се нарушени или ги нарушуваат овие линкови.

 

 

7. Porsche го задржува правото на одобрување за линк во секое време без давање на основа за повторно повикување како и против нарушувања на условите за линкови со сите технички и/или правни средства кои стојат на располагање.

АВТОРСКО ПРАВО / ОДГОВОРНОСТ

Сите слики, текстови, цени и други илустрации прикажани во овој производ соодветствуваат со австриската продажна програма на SEAT со време на издавањето и претставуваат необврзана информација. Се задржува правото на подоцнежни промени. За сопствениците SEAT Австрија (SEAT Austria GesmbH) не презема одговорност. Се задржува правото на промени во конструкцијата, опремата и обемот на испорака како и отстапувања во тонот на бојата. Сите наведени цени се необврзани, без картелизација на препорачаната цена со вкл. стандардизиран данок за потрошувачка и ДДВ.

 

Програмата вклучително со сите нејзини делови како и податоци и слики е заштитена со авторски права. Секое користење надвор од тесните граници на законот за авторски права без одобрение е недозволено и казниво. Тоа важи особено за копирање, преведување, микро снимање и обработка во електронски системи.

 

Користењето на сликите е дозволено само за лични цели. SEAT S.A. е сопственик на голем број на внесени марки (брендирани ознаки). Особено заштитени се марките SEAT, Alhambra, Alhambra4, Toledo, Leon, Leon4, Cordoba Vario, Cordoba, Ibiza, Altea, Altea XL, Altea Freetrack, Arosa, Ateca, Inca, Stella, Signo, Sport, Top Sport, FR, CupraR, TDI, SDI, PD.

 

 

Фактот дека некоја марка не се содржи во листата и/или не е означена во текст како марка (брендирана ознака), не може да се интерпретира дека оваа марка не е внесена марка (брендирана ознака) и/или дека оваа марка би можела да се користи без претходно писмено одобрение од SEATS.A.односно SEAT Austria GesmbH.

ЗАШТИТА НА ПОДАТОЦИ

Заштитата на приватната сфера при користење на нашите интернет страници за нас е од особена важност. Затоа во следниот текст темелно Ве информираме за собирањето на лични и анонимни податоци.

СОБИРАЊЕ И ОБРАБОТКА

Личните податоци според чл.96 став 3 од Законот за нестручно користење на интернет содржини и чл. 6 од Законот за заштита на податоци неограничено се зачувуваат, кога ги споделувате со нас - на пример во рамките на регистрирање при прашање, натпревари за награда или претплата за билтени - и давате согласност за обработка. Доколку при користењето на понудените услуги сте запрашани за наведување на Ваши лични податоци, се исклучува интеграцијата на Вашите лични податоци со податоци од протоколот за пристап преку -и без тоа анонимната - IP-адреса за цели на креирање на личен кориснички профил.

 

 

Одобрувањето за користење на Вашите податоци за претходно наведените цели може да опфаќа и пренесување на Вашите податоци на партнерот на SEAT кој сте го избрале (партнер за продажба и сервис), службата за финансиски услуги (Porsche Bank, Porsche осигурување) односно институтите за испитување на мислење за анкетите за пазарот и анализите за задоволеност на клиентите, може да ги препрати Вашите податоци на овие места. Оттаму нема препраќање на трети лица и адреси.

СОБИРАЊЕ И ОБРАБОТКА

На оваа интернет страница е инсталиран софтвер за анализа на користењето. Со оценување на овие податоци можат да се добијат корисни информации за потребите на корисниците. Овие информации придонесуваат да се подобри квалитетот на понудата. Подетално со секое повикување на следните податоци неограничено се зачувува:

 

* Анонимната форма на IP адресата на конкретниот компјутер

 * Датумот и времето на повикувањето односно на побарувањето

 * Името на повиканата страница односно датотека

 * Упатување, од која страница се повикала ова страница

 * Пребарувачот кој употребува корисникот вклучувајќи ја верзијата на пребарувачот

* Оперативниот систем кој го употребува корисникот.

Овие информации се оценуваат за статистички цели. Овде се работи исклучиво за информации, од кои не се носат заклучоци за Вашата личност. Ќе останете еднинечен анонимен корисник.

 

Во овој преглед се вклучени и таканаречените колачиња. Колачиња се текстуални датотеки, кои се зачувуваат на компјутерот на посетителот на интернет страницата и овозможуваат повторно препознавање на корисник на анонимна основа.

 

На оваа интернет страница се поставени колачиња од Piwik.org. (http://de.piwik.org/) и Webtrekk (http://webtrekk.com), за да може поточно да се протоколираат пристапи до интернет страниците. Дополнително се поставени колачиња од twyn group IT solutions & marketing services AG (http://www.twyn.com, http://www.yoondo.com) за да се оптимира управувањето со рекламите. Прибавените податоци од тоа се зачувуваат исклучиво анонимно.

ПОСТАВУВАЊА ЗА КОЛАЧИЊА

Ве молиме обрнете внимание на тоа, дека функционалноста на неизоставните колачиња на интернет страницата не може да биде исклучена од европските директиви и не може да се деактивира. Доколку треба да деактивирате колачиња, во Вашиот интернет пребарувач треба да се постави Opt-Out-Cookie, за да може да се подреди Вашиот приговор. Доколку користите друг пребарувач или друг краен уред или ги бришете колачињата, деактивирањето на колачињата мора да го извршите одново.

Во секое време имате можност да ги деактивирате колачињата на оваа интернет страница. Ве молиме обрнете внимание на тоа, дека деактивирањето на колачињата ја ограничува функционалноста на интернет страницата.

 

При Ваша посета на оваа интернет страница се поставуваат актуелните колачиња. Кликнете овде, за да ги деактивирате колачињата. Испрати

ВКЛУЧУВАЊЕ НА SOCIAL PLUGINS

На нашите интернет страници има Social Plugins од Facebook. За оваа цел го користиме Like копчето. Притоа се работи за понуда на американската компанија Facebook Inc (1601S. California Ave., Palo Alto, CA 94304 USA). Кога сакате да посетите наши интернет страници кои содржат таков Plugin, сепак не се воспоставува врска со оваа компанија. Ова се осигурува дури по Ваше исклучиво барање, за кое ќе бидете запрашани при кликнување на соодветно копче.

Ние користиме cookies за да го направиме вашето искуство на нашиот вебсајт подобро.
Продолжи