Ние користиме cookies за да го направиме вашето искуство на нашиот вебсајт подобро.
Продолжи
ТЕХНОЛОГИЈА

Паметни идеи

SEAT Ateca е полна со паметни идеи, за Вашето секојдневие да го направи побезбедно, поразлично и поврзано во мрежа.

Индукциски полнач

Празна батерија? Тоа не е проблем.

Полна батерија, сосема без кабел: едноставно ставете го Вашиот телефон во куќиштето на индукцискиот полнач на SEAT Ateca - и уредот за полнење без кабел веќе го полни Вашиот паметен телефон.

TOP-VIEW КАМЕРА И СИСТЕМ ЗА ПОМОШ ВО УПРАВУВАЊЕ ПРИ ПАРКИРАЊЕ

Паркирањето е олеснето

Паркирајте едноставно без стрес: благодарение на камерите со поглед од 360 степени  и систем за помош при паркирање со ултразвучни сензори за мерење на растојанието. А доколку сакате, SEAT Ateca дури и самостојно ќе управува за Вас кон празното место за паркирање.

FULL LINK ТЕХНОЛОГИЈА

Секогаш во мрежа

МЕНУВАЊЕ НА ЕКРАНОТ

Со Full Link технологијата во SEAT Ateca Вашиот паметен телефон преку систем едноставно директно поврзете го со возилото. На тој начин и кога патувате секогаш можете да го извлечете најдоброто од Вашите апликации.

ФУНКЦИОНАЛНОСТ

Мали помошници за секојдневието

1
2
3
4
1
ЕЛЕKТРИЧНА ВРАТА ОД БАГАЖНИОТ ПРОСТОР

Благодарение на вратата од багажниот простор која е управувана од сензор, багажниот простор на SEAT Ateca отворете го едноставно со движење на стапалото - и кога немате слободни раце.

2
СИСТЕМ ЗА ЗАТВОРАЊЕ И СТАРТУВАЊЕ БЕЗ КЛУЧ „KESSY“

Со автоматскиот систем за стартување и затворање отворете ги вратите без да морате да земете клуч во рака. Штом ќе се приближите до SEAT Ateca, вратите автоматски се отклучуваат. 

3
БИЕЊЕ НА СРЦЕТО

Штом возачот ќе се приближи со клучот, копчето за стартување во SEAT Ateca започнува да пулсира во такт на биење на срцето.

4
ЕЛЕКТРИЧНА КУКА ЗА ПРИКОЛКА

Благодарение на оваа практична функција, спојката за приколка се склопува или отклопува со притискање на копче. 

Ефикасно низ град

Кога она што е неопходно ќе се претвори во задоволство, чувството е едноставно добро. На пример, кога патувате низ град. Во SEAT Ateca имајте доверба во моторите, моќноста и ефикасноста се вешто поврзани.

SEAT ПРОФИЛ НА ВОЗЕЊЕ

Индивидуално задоволство за време на возењето

Во SEAT Ateca со погон на предните тркала со копчето за искуство за време на возењето изберете: режим Eco, Normal, Sport, или Individual. Ако се одлучите за SEAT Ateca со погон на сите тркала, можете да избирате меѓу возните режими "Off-Road" и "Snow".

ГРЕЕЊЕ ВО МИРУВАЊЕ

Подготвени за секој ден

Со греењето во мирување однапред изберете ја саканата температура во возилото и уште пред возењето погрижете се за совршена комфорна температура.

ВКЛУЧУВАЊЕ

ГРЕЕЊЕ ВО МИРУВАЊЕ

Подготвени за секој ден

Со греењето во мирување однапред изберете ја саканата температура во возилото и уште пред возењето погрижете се за совршена комфорна температура.

4DRIVE ТЕХНОЛОГИЈА

Не застанувајте поради ништо

ПРОМЕНЕТЕ ГИ ВРЕМЕНСКИТЕ УСЛОВИ

Со технологијата на сите тркала 4Drive секогаш патувајте безбедно и опуштено - во секакви временски услови и на секој терен. Активирајте ги возните режими "Off-Road" и "Snow" и Вашето секојдневно возење направете го великодушно. 

МОТОРИ

Повеќе услуги за Вас