Ние користиме cookies за да го направиме вашето искуство на нашиот вебсајт подобро.
Продолжи
БЕЗБЕДНОСТ

Релаксирано низ град

Безбедносните функции нa SEAT Ateca се специјално создадени за безбедно и без стрес да го поминувате секојдневието и секое возење да биде лесно.

LED WELCOME LIGHT

Добредојдени секогаш и секаде

Кому му причинува задоволство во град да не може да го најде неговото паркирано возило? Особено кога е темно. Сепак, Welcome Light менува сè. SEAT Ateca кружно ја проектира нејзината силуета на подот. На тој начин ќе ја видите дури и од далеку и многу лесно ќе ја најдете во темнина.

ВКЛУЧУВАЊЕ НА WELCOME LIGHT

ВКЛУЧУВАЊЕ НА WELCOME LIGHT

LED WELCOME LIGHT

Добредојдени секогаш и секаде

Кому му причинува задоволство во град да не може да го најде неговото паркирано возило? Особено кога е темно. Сепак, Welcome Light менува сè. SEAT Ateca кружно ја проектира нејзината силуета на подот. На тој начин ќе ја видите дури и од далеку и многу лесно ќе ја најдете во темнина.

СИСТЕМ ЗА ПОМОШ ПРИ ЗАСТОЈ

Секогаш во движење

Застојот и збиениот сообраќај предизвикуваат стесни ситуации. Но тоа веќе е минато. Системот за помош при застој* го мери растојанието до другите возила, автоматски ја прилагодува сопствената брзина и притоа самостојно ја задржува возната лента. Дополнително, системот за помош во итен случај интервенира со краток притисок на сопирачките, доколку извесен временски период не реагирате и се приближувате кон возилото коешто вози пред Вас. *Само со DSG

BLIND-SPOT СЕНЗОР

Секогаш сè на поглед

За безбедно возење по автопат, LED индикатор во надворешниот ретровизор Ве предупредува при промена на лента, доколку се приближуваат други возила. Исто така со тоа се олеснува и излегувањето од место за паркирање наназад, затоа што возилото автоматски сопира, доколку зад Вас се најдат други возила или препреки.

ACC (автоматско регулирање на растојанието)

Во хармонија со градот

Секое патување ќе биде задоволство и секое возење релаксирано доживување: едноставно поставете ја саканата брзина и SEAT Ateca за Вас ќе сопира и забрзува во согласност со сообраќајот.

FRONTASSISTENT СО ВКЛУЧЕНА ЗАШТИТА ЗА ПЕШАЦИ

Секогаш предвидливо на пат

Секојдневието ќе биде полесно ако некој Ви помага. Затоа системот за автоматско регулирање на растојанието му помага на возачот, кога растојанието до возилото напред е мало. Ако возачот не реагира, системот за набљудување на околината Frontassistent автоматски го запира возилото. Заштитата за пешаци препознава пешаци на коловозот и автоматски ги активира сопирачките.

ДОПОЛНИТЕЛНИ ФУНКЦИИ

Пакет на системи за помош на возачот

СИСТЕМ ЗА ПОМОШ ПРИ ЗАДРЖУВАЊЕ ВО ЛЕНТА

Системот за помош при задржување во лента Ви помага да останете во Вашата лента. Тој Ве предупредува ако отстапите од неа и самостојно изведува лесни корекции во управувањето.

СИСТЕМ ЗА ПОМОШ НА ДОЛГО СВЕТЛО

Системот за помош на долго светло автоматски префрлува меѓу собореното и долгото светло. Системот автоматски препознава возила кои доаѓаат до спротивната страна и возила коишто возат пред вас, како и осветлени населби и осигурува, дека другите учесници во сообраќајот нема да се заслепат. 

СИСТЕМ ЗА ПРЕПОЗНАВАЊЕ НА СООБРАЌАЈНИ ЗНАЦИ

Системот за препознавање на сообраќајни знаци е поврзан со неговата предна камера и на тој начин е целосно Ваш личен копилот. Сензорите препознаваат ограничувања на брзината, забрани за престигнување или градилишта и Ве предупредуваат за нив.

LED ТЕХНОЛОГИЈА

Светлата на големиот град

МЕНУВАЊЕ НА СВЕТЛО