За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Технологија

Продолжи. Ти имаш контрола.

Што и да сакаш, кога и да сакаш, каде и да си. Твојата нова SEAT Arona располага со техника која те одржува поврзан во мрежа и ти ја препушта контролата благодарение на Full Link, Keyless entry + go систем отклучување/заклучување и стартување на моторот без клуч, амбиенталното осветлување и безжичен полнач за мобилен телефон. Навикни се на тоа дека ти си главен. 

Безжичен полнач со интегрирана GSM антена

Светот не мирува.

Кога си на пат, за да можеш да завршиш некои работи мора да бидеш поврзан во мрежа. Твојата Connectivity Box и системот за полнење без кабел ти олеснуваат постојано да ја полниш батеријата на уредот. А интегрираната GSM антена овозможува секогаш да имаш сигнал.

8“ дисплеј со Full Link

Сега никој не може да те застане.

Поврзи се со сè што ти е драго, насекаде и во секое време со SEAT Full Link и 8" дисплеј. Споделувај, слушај и навигирај со Apple Car Play™, Android Auto™ односно Mirror Link™. Затоа што ако имаш целосна контрола над твојот живот, ништо не може да те запре.

Технички карактеристики

Оди по твојот сопствен пат.

Систем за затворање и стартување без клуч

Кој уште има време за клуч? Зафатен си за да чекориш по нови патишта. Оди до твојата нова SEAT Arona и при допирање на вратата Kessy автоматски ќе ја отклучи . Моторот се вклучува на Standby режим, а ти треба само уште да го притиснеш копчето за стартување и да тргнеш. Тоа е сè.

BEATSAUDIO™

Кој е твојот домен? Класика? Џез? Можеби Big Beat? Системот BeatsAudio™ со засилувач од 300W, шест звучници и висококвалитетен Subwoofer има пристап до сè она што може да те размрда. Пушти глас.

Сензори за дожд & светло

Возиш во променливи услови? Сензорите за дожд и светла на новата SEAT Arona автоматски препознаваат кога треба да се вклучат бришачите за стаклата и кога треба да се вклучат фаровите. Тоа ти дава повеќе време за она што всушност треба да го правиш.

Висококвалитетен внатрешен простор

Преземи го управувањето. Без мака.

Кога седиш зад управувачот, мора да имаш преглед на сè. Како на пример, притисокот во гумите и потрошувачката на гориво. Систем за препознавање на умор и систем за помош при паркирање. Сè се прикажува на инструмент таблата, која е кристално прегледна и јасна.

SEAT Профил на возење

Сакаш уште повеќе да се отвориш?

Кој сака да слуша како треба да вози? SEAT профил на возење и SEAT Dual-Ride се прилагодуваат на твојот стил на возење. Поголема моќност? Поцврста амортизација? Спортски или еколошки? Твојата Arona е индивидуална како и ти. Пријатно возење.

Дознај повеќе за Новата Seat Arona?